Samsung SH100 WiFi-s digicam – mobillal vezérelhető

By  | 

[CES2011] Szintén a CES-en debütál egy vezetéknélküli képességekkel felruházott belépőszintű fényképező, az új Samsung SH100 wifi-s kompakt fényképezőgép. Önmagában persze egy wi-fi modul beillesztése manapság nem számít nagy durranásnak, de a Samsung új terméke igyekszik maximálisan kihasználni a wi-fi-ből fakadó extra funkciókat.

A képek és videók vezetéknélküli megosztása a neten majdhogynem alapfunkciónak is tekinthető, azonban képes a Samsung Galaxy S-hez és más kompatibilis Androidos okostelefonokhoz kapcsolódni, és ezáltal lehetővé válik például a geo-tagging (pontos hely hozzárendelése a kép készítésekor), a fényképező távolról való irányítása (kereső vagy kioldó) vagy egy adott helyszín előzetes felmérése. A WiFi mellett pedig DNLA kompatibilis is.

14,2 megapixeles felbontású, tehát eléggé húzós a képminőség, a gép hátoldalán pedig egy 3 inch-es érintőképernyős LCD-képernyő kapott helyet. HD-videók felvétele sem okoz gondot az SH100-ason, 1280×720-as felbontás és 30 fps-s képfrissítés mellett. A hasonló képességekkel bíró korábbi modellhez, az ST80-ashoz képest egy sokkal használhatóbb optikát kapott 26-130 mm-es ekvivalensű és 5-szörös zoom-olású Samsung-lencsék formájában. 2011. márciusában kezdik el árulni, 199$-os áron (~42.000 Ft). Részletek, specifikáció: Samsung SH100