Dogma – hang verseny

By  | 

A kiváló hangzás és hi-tech design találkozik a ClaraVox limitált szériás Ferrari pirosba öltöztetett hangsugárzó tornyában a Dogmában. A DGFdesign műhelyében megálmodott hangfalak, nem csak színükben, megjelenésükben azonosulnak az olasz autómárkával, de anyagukban is az F1 területéről merítenek: a kézzel előállított hangfal szén- és üvegszál felhasználásával készülnek. A hitech anyagokat ez esetben nem súlycsökkentés, hanem a merevség által biztosított minimális rezonancia indokolja.

Egy hi-fi készülék, hangsugárzó minőségének megítélésben, az objektív mutatók valamennyire befolyásolhatják a választást, de igazából csak a saját fülének hisz az ember. A ClaraVox elébe ment a kihívásoknak és Alida Berti olasz szoprán énekesnőt kérte fel, hogy, egy élő színpadi show keretében saját magával énekeljen duettet, ahol a páros másik felét a Dogmán keresztül megszólaltatott korábban rögzített hang szolgáltatta. A közönség szerint átment a vizsgán.

A 163 cm magas és 42 kilót nyomó hangfal párja 30 000 euro (7,5m Ft), amiért 5 év garancia is jár. Azonban még így sem egyszerű hozzájutni: mindössze 99 pár készül és a megrendelés visszaigazolása után még bő két hónapot kell várni az egyedi igényeink szerint legyártott tornyokra.