Digitális SMS csúzli

By  | 

A berlini VR/URBAN mediagroup valami egészen meglepő cuccal bolygatta meg a nyári kütyüállóvizet. Digitális csúzlit alkottak, mellyel SMS üzeneteket lőhetünk fel házak falára. Mi vaaan?


A Cimatron 8-as CAD szoftverrel megtervezett és igazi fából kiesztergált csúzli üreges belsejét megtömték némi technológiával. Került bele egy Arduino lapka, a vezérléshez, egy keypad az SMS íráshoz, egy mobil kijelzője szintén az SMS íráshoz, egy lézeres irányzék, egy rádió adóvevő és egy kis aksi.

Bepötyögöd  az SMS-t, csúzli megfeszít, céloz, lő, majd a nagy színes digitális paca az üzenettel szétterül a szembe ház falán (valóban oda ahova céloztunk). A csúzli egy nagyteljesítményű, az épületet bevetítő projektorral kommunikál, így repülnek fel az SMS-ek a falra.

A digitális csúzli nem csak tervezőasztalon vagy photoshopban létező  agyszülemény, hanem teljes funkcionalitású, igényesen kivitelezett prototípus. Persze ne várjunk arra, hogy hamarosan megjelenik a polcokon és az emberek a farzsebükben kilógó digicsúzlival mászkálnának a városban, hiszen az adott falfelület bevetítésére is szükség van, azonban különböző rendezvényeken, fesztiválokon egyre többet találkozhatunk majd az eszközzel.
Részletes projekt bemutatás és hogyan készült infó itt: VR/URBAN
Akcióvideó pedig a tovább után!