Digitális flippergép

By  | 

Egyszer az életben minden videójátékgyártó megpróbálja elkészíteni a játéktermi flipper legélethűbb szoftveres, digitális mását. De kérdem én, minek? Nem mintha a pazar 106 centis érintőképernyő nem volna nagyon vonzó és nyálcsorgató, de mégis úgy érzem, hogy elkerülhetetlen, hogy a koffeinmentes kávéval, az alkoholmentes sörrel vagy guminővel vonjak párhuzamot. Éppen a lényeg a játékélmény és a mással vissza nem adható hangulat marad ki a digitális csodából.
Nézzük a jó oldalát: költséghatékony, a szoftver frissíthető, cserélhető egy géppel több asztal/pálya is letölthető, játszható. A hatalmas kijelző, a klasszikus irányítás és asztal design, azért emlékeztet valamennyire az igazira, sőt még a bemozdításérzékelő (TILT) érzékenysége is külön beprogramozható.
És a legnagyobb újítás: mivel a hi-tech játékgép természetesen kapcsolódni tud az internetre, így hálózatban online bajnokságok is lebonyolíthatóak. Kihívhatjuk például a szomszéd falu kocsmájának legjobbjait. Én mégis az eredeti fémgolyósat választanám a nappalimba.