Intel Metro notebook – nagyon penge

By  | 

Amikor az Intel elhatározta, hogy új laptopot tervez az elvárásai egyszerűek voltak: legyen trendi, ismerje az összes vezetéknélküli protokolt, legyen tele a legújabb, leggyorsabb cuccokkal, ja és végül, de nem utolsó sorban legyen olyan vékony, mint a Motorola Razr.

A tervezésbe, megvalósításba a Ziba designerei is beszálltak. Az eredmény pedig az eddig kiszivárgott infók alapján ugyancsak meggyőző: 17 mm vékony, éppen csak 1 kg és nagyon csinos. Ő az Intel Metro notebook.

Kezdjük a külcsínnel: a szuperkarcsú laptop könnyű magnéziumváza pezsgő színben pompázik, melyhez különböző divatszínekben érkező, hármas funkciót betöltő borító is csatlakoztatható mágnesesen. Ezek szerint a mágnes nem árt a gépnek, sőt a színes tok vezetéknélküli töltőként is funkcionál, melyhez vállpánt is kapcsolható, így a csajok retikülként is hordhatják, az egyébként unisex noteszgépet. A tok külsején ezen felül egy E-Ink kijelző is található, így az ultravékony laptop kicsomagolása nélkül bármikor rápillanthatunk az outlook naptárunkra, emailjeinkre vagy fotókat is nézegethetünk.

A belbecs sem hagy sok kívánnivalót maga mögött. Van benne: Core 2 duo proci, Flash memória alapú winyó, ujjlenyomat olvasó, zajszűrős mikrofon. A Metrot felvértezték a legtöbb vezetéknélküli kapcsolódási technológiával. Van benne Wi-Fi, EV-DO, Bluetooth és WiMax is. Az aksi pedig impresszív 14 órát bírja egy szusszal. 

Az Intel website-ján egyelőre semmi infó, de úgy hírlik, hogy a Metro idén karásony előtt még piacra kerülhet. Azt már most sejteni, hogy a prémium kategóriás notebook nem lesz olcsó, de még így is okozhat némi fejfájást az Applenek és megjelenésével erősen megkavarhatja a noteszgép piacot.