Design Hara házimozi PC – vissza a természethez

By  | 

A Design Hara cég gondolt egy nagyot, és megalkotta a már külön kategóriává vált házimozi PC (HTPC) egy „környezetbarát” változatát. A kialakítás során számos újrafelhasználható anyagot építettek a PC-be.

A külső borításból rögtön kétfélét kapunk, Olaszországból származó ciprusfa illetve kanadai rózsafa is választható, sőt ha szeretnénk, a PC elejét birkabőr borítás is díszítheti (ha szőrözni akarunk, a növény- és állatvédők legnagyobb örömére), még a billentyűzet is kapott a faborításból. Belül pedig az „e-hulladék” részek könnyen kivehetők és cserélhetők.

A specifikációból látszik, hogy a PC-t valóban házimozizásra optimalizálták, HDMI és DVI kimenetekkel rendelkezik, integrált Blu-ray lejátszója, 4 GB RAM-ja és 1 TB-os HDD tárhelye közel minden médialejátszóval kapcsolatos követelményt kielégít, Intel Core2Duo processzora pedig gondoskodik az alacsony fogyasztásról, mindezt persze a fenntarthatóság jegyében. A látványt a futurisztikus Ferguson Hill hangfalszett teszi teljessé, azonban az árról egyelőre nincs hír.[CES2010]