DaVinci UniSon MK II lemezjátszó

By  | 

A klasszikus lemezjátszó + vinyl kontra digitális hanghordozók témakör érveit, ellenérveit a végletekig lehetne ütköztetni, de a végén valószínűleg beigazolódna a lemezjátszók létjogosultsága, de aki ilyet vesz az biztos, hogy inkább emocionális, mint racionális döntés, de ez általában így van a drága és minőségi cuccok kategóriában.

A svájci high-end audio gyártó a DaVinci Audio Labs a kőgazdag audiofilek nagy örömére bemutatta legújabb lemezjátszóját a UniSon MK II modellt, melyről túl sok részlet nem derül ki, de tudja mindazt, amit a legfelső kategóriába helyet foglaló készülékeknek tudniuk kell. Ezek közül a legfontosabb a rezonancia és elektromos interferencia nagyjából nullára csökkentése. A DaVinci meg is tesz nagyjából mindent az ügy érdekében: a transzformátor, a motor, a kezelőszervek és maga a lejátszó, a malomkő súlyú tányér fizikailag külön házban foglalnak helyet, melyeket csak a teljesen hangtalan meghajtást biztosító ékszíj köt össze. A mestermű a rezgéselnyelő lábak segítségével pedig természetesen egyszerűen vízszintezhető.

Ez mind szép és dizájnra sem rossz, de akkor is mi támasztja alá a 29600 svájci frankos (5,5 millió Ft) árcetlit? Ha még kilóra adnák megérteném (hiszen masszív 36 kg-on mérlegen az audiószörny), de egyébként?