80 milliónyi fotóscucc egy képre tömörítve

By  | 

Egy teljesen hétköznapi, mégis impresszív kép az olimpiáról. Két tucat profi fotós áll lesben a lelátón, az átlagember számára elérhetlen, autók listaárával vetekedő fényképezőgép és objektív csodákat kattogtatva. Egy fotós geek valószínűleg már pusztán ezen hangoktól erős izgalmi állapotba kerülne, nem beszélve az árcédula látványától.

Ha jól számolom 23-24 fényképezőgép lehet a képen, mindegyik egy jókora L sorozatú Canon EF vagy egy Nikkor AF-S 500 mm teleobjektívvel felfegyverezve. Darabja alulról súrolja a 2 millió Ft-ot. Persze elvétve, de találunk pár igazi 600-700, sőt 800 mm-es nagyágyút is. Egy 800-as kb. 2,8m Ft-ért szerezhető be.

A vázakat nehéz kivenni, de feltételezzük, hogy nem adják alább a legdurvább Canon (pl. EOS-1Ds Mark III) és Nikon (D3) csúcsmodelleknél, melyek valahova az 900e – 1,7m Ft ársávba esnek.

Persze naív elképzelés lenne, ha azt hinnénk, hogy mind az 1100 akreditált olimpiai fotós csupán egy géppel és egy objektívvel érkezik. Mindenkinél ott lapul még legalább 2-3 másik tele és egy tartalék fényképezőgép. Nehéz becslésekbe bocsátkozni, de a képen kb. 65-80 millió Ft értékű felszerelés látható, míg az 1100 fotós felszerelésének összértéke simán lenyomja egy kisebb afrikai ország GDP-jét.

Kapcsolódó cuccok: