ColdAvenger – hogy ne fagyjon az arcodra a mosoly

By  | 

Tavaly nem nagy esélyünk volt, hogy lefagyjon az arcunk, Ausztriában is alig akadt hó. Idén egyelőre jobbnak látszik a helyzet. Ha pedig igazán durvára fordulna, akkor jó szolgálatot tehet a Talus fejlesztése, mely orvosok és az amerikai hadsereg szakértőinek közreműködésével készült, legalábbis a pr szöveg szerint.

A ColdAvenger nemcsak az arcot védi a lefagyástól, hanem jótékony barikádként áll a hideg levegő és a légutak közé egy speckó ventilátorral. Az orvosi, környezetbarát műanyagból készült ventilátor a beáramló hideg és a kilélegzett párás meleg levegő keverékéből optimális mikró-klímát állít elő. Az egyébként egyszerű megoldás nem akadályozza a szabad légzést és a lecsapódó párát is hatékonyan elvezeti. A ColdAvenger a maszkon belül a körülmények függvényében folyamatosan 5-15 fokkal melegebben tartja a levegőt, mint a külső hőmérséklet.

Elsősorban síeléshez, snowboardozáshoz, de +5 fok alatti futáshoz, bringázáshoz is, ha nem félünk attól, hogy bankrablónak vagy terroristának néznek. A légutak védelmezője, a 2000m felett is meleg levegőt produkáló maszk $79-ért (14 990,- Ft) szerezhető be. Az ütésre keményedő snowboard sapkát és a síbotba rejtett laposüveget se felejtsük otthon!