CES2009 – Asus Eee klaviatura PC

By  | 

Bejutottunk, itt vagyunk a CES teruleten. Elso ekezetmentes, rovid post egyenlore nem sajat fotokkal, mert a WiFi-t nem sikerult 10 perc alatt beallitani, igy a blogger loungbol egy spanyol billenyuzet kiosztasos geprol szenvedjuk ezeket a sorokat. Iszonyat mennyisegu, feldolgozhatatlan sajtokozlemeny, bejelentes, konferencia halmaz. Fejestugrunk.

Elso erdekesseg az Asus billentyuzetbe integralt teljes erteku PC-je, mely az Eee sorozat (a netbook es a desktop Box utan) legujabb udvoskeje lehet. Elsore ugy tunhet, mintha ezzel a lepessel visszakanyarodnank a 80-as evek fenykoraba a zx-spektrumhoz, meg a c-64-hez, de ez valami egeszen mas. Nem rossz irany ez.

A rendkivul csinos es karcsu QWERTY billentyuzet NumPadja helyen egy pazar masodlagos erintokepernyo figyel, hol tetszes szerinti widgeteket jelenithetunk meg. A klaviaturaba rejtett hardverrol nem sok minden derul ki, de nem lehet gyenge, hiszen tamogatja a vezeteknelkuli HDMI jelatvitelt, igy a nappaliban tokeletes hazimozi PC valhat belole. RAM-rol, procirol, winyorol nincs info meg titkos, de vekoy volta ellenere sem szenved hianyt ki- es bemenetekbol.