ASUS Xonar Xense – HiFi hangkártya Sennheiser headsettel

By  | 

Az ASUS körülbelül 2 évvel ezelőtt kezdte el megbolygatni a Creative, Sound Blaster sorozatának szinte teljes egyeduralmát a hangkártya piacon. Az ASUS Xonar sorozata elsősorban az audiofilekre, felső kategóriára lő. A sorozatban a csúcsot az ASUS Xonar Essence STX képviseli 7.1 hangzással, 192 KHz / 24 bit mintavételezéssel, kiváló 124 dB jel/zaj aránnyal, közel 50 ezer forintos árral.

A mostani CeBIT-en bemutatott Xonar Xense majdnem hasonlóan remek tulajdonságokkal bír, sőt a csomagban találunk egy a hangkártyával összelőtt Sennheiser PC350-es mikrofonos fejhallgatót is (10 Hz – 26000 Hz, 150 Ohm, 108 dB, mikrofon: 50 Hz – 16000 Hz). Integrált erősítővel rendelkezik, a mikrofon pedig zaj-szűrő technológiával eliminálja a háttérzajokat.

A 118 dB jel/zaj arányú hangkártya kompatibilis az EAX, DirectSound és Dolby technológiákkal, hogy csak egy párat említsünk, illetve a GX2.5 3D audimotor segítségével különböző személyre, játékra szabott profilokat állíthatunk be. Emellett DVI, SPDIF és 6,3mm jack kimeneteket találunk a PCI kártyán.
Húsvétkor érkezik. A szett ára egyelőre ismeretlen, de az eddigi Xonar hangkártyák és a Sennheiser PC350 ára ismeretében a csomagra egy br. 74-79e Ft árcetlit akasztanánk.