Aquatune – vízálló iPod hangfalak guppiknak

By  | 

Az iPod-okra specializálódott zenelejátszók köre újabb tagokkal bővült. Ezúttal olyan hangfalszett jelent meg, ami az iPod-unkat nedvesebb környezetben is képes megszólaltatni, ugyanis áttetsző vízálló réteggel rendelkezik. A célközönség minden bizonnyal a gyakran beázó otthonok lakói lehetnek, de felpimpelhetjük akváriumunkat is egy aqua hi-fi-vel.

A japán Focal kétféle típust is forgalmaz: az egyik az AquaTune nano 4G, kifejezetten az új típusú iPod nano modellekhez készült. 1 méteres vízmélységben körülbelül 30 percig bírja, mielőtt beázna, és 18 órán keresztül képes zenét lejátszani, mindezt 3 ceruzaelemmel — ugye senki sem gondolja, hogy áramot is rá kellene kötni? 1 wattos hangszórói nem nagy eresztések, de fürdőkád mellett élvezetes lehet. 2009 januárjától kapható, 10.800 japán jenért (~23.000 Ft).


A másik típus az Aquatune v2, ez is most startol a piacon, és a legtöbb iPod lejátszóval kompatibilis. Kicsivel drágább modell (15.800 jen ~ 33.000 Ft), de valamivel robosztusabb is. 3 watton pumpál, 4 elem kell hozzá, és a lejátszási idő is lényegesen nagyobb (30 óra).