Abrak a DAB-ra – Revo PICO hybrid

By  | 

Digitális rádióadás már régóta van. Szinte hihetetlen, de Magyarországon például már több mint 10 éve üzemel kísérleti jelleggel, igaz DAB adások vételére alkalmas készülékkel egyelőre nem sok háztartás büszkélkedhet, a DAB+ szabványról már nem is beszélve.

Digitális rádióadásokat hagyományosan műholdakról sugároznak, illetve talán a PC-n hallgatható streamelt internetrádió adásokat is ide sorolhatjuk, igaz a kettő nem ugyanaz. Bármelyikről is legyen szó, a jó öreg Sokolt hiába tekergetjük legfeljebb az elfeledett Szabad Európa rádió fog bejönni rövidhullámon. Ha igazi világvevőre vágyunk, mely a legfrissebb szabványokkal is elboldogul, akkor jó választás lehet a Revo szeptemberben megjelenő PICO Hybrid rádiója, mely nem jön zavarba sem a DAB-tól, sem  a DAB+-tól, de simán megszólaltat FM sávon vagy akár WiFi-n érkező adásokat is és mint ilyen világelső a maga nemében.

A PICO hordozható, időjárásálló, lithiumos aksija 12 órát bír egy feltöltéssel, kivihetjük a kertbe, vagy hallgathatjuk reggel a fürdőszobában. Kapcsolgatáskor több mint 11 000 adó közül válogathatunk, de ha nem találjuk a kedvünkre való muzsikát, WiFi-n keresztül még mindig rácuppanhatunk a laptopunkon tárolt MP3 gyűjteményre, hiszen vezeték nélküli hálózaton azokat is simán be-streameli. Árcédula: 169 font (kb. 49 990,- Ft)