MotoMap GPS – E-ink navigáció kétkerekűekre

By  | 

Az autós piacon erős túlkínálat uralkodik navigációs rendszerekből, a motorosoknak viszont be kell érniük pár néha használhatatlanul apró kütyüvel. Stephen Dettman ezen az áldatlan helyzeten szeretne változtatni, így megtervezte a MotoMap GPS koncepciót, mely két izgalmas, új technológiára támaszodik. Az egyik a Powerfilm hajlékony napeleme, míg a másik az E-ink felxibilis kijelzője.

Nem kell különböző karabínerekkel a kormányra, vagy vázra erősíteni, egyszerűen extra erős mágnesekkel rögzíthető, és hajlékony tulajdonsága miatt ráfeszíthető a tank felületére, így a kijelző mérete sincs bekorlátozva egy hagyományos PDA 8-12 cm-es képátlójára, illetve a napsugarak is kevésbbé tükröződnek a kijelzőn.

A rugalmas E-ink kijelző rész könnyen eltávolítható, megfordítható, hátlapján pedig ott figyel a napelem, így álló helyzetben vagy ismerős környéken folyamatosan töltődik, míg felfedezetlen utcákban megfordítva segít a navigációban, mutatja az utat.
A tervező azokra is gondolt, akik kesztyűben ragadják meg a kormányt, a kellően nagy gombok még így is egy jól kezelhető felhasználói felületet biztosítnak.