Updown Court – luxusvilla 25 milliárdért

By  | 

[iDareeo]  A 2000-ben tető alá hozott, Updown Court nevet viselő luxusvilla Windleshamben emelkedik, Londontól nem messze az eladók szerint a 19. század óta nem épült Angliában hozzá hasonló – írja a Forbes.

 
A villa 103 szobás, ebből 22 a hálószoba, amelyek mindegyike saját fürdőszobával rendelkezik. A főépülethez egy vendégház, egy őrség-épület és egy fogadóépület tartozik a 23,5 hektáros birtokon.

 
Az ingatlanak saját helikopter-leszállóhelye és nyolc gépkocsira méretezett földalatti luxusgarázsa van, ahová márvánnyal borított, fűtött folyosón lehet behajtani, nehogy megfázzanak a „kis” Rolls Royce-ok.


A ház öt úszómedencével, továbbá mozival, bowling-teremmel, squash-udvarral, teniszpályával, lóistállókkal és egy "pánikszobával" is büszkélkedik; az utóbbiba a rezidencia vendégei támadás esetén vehetik be magukat. Az építészeti különlegességek közé tartozik egy olyan kettős csigalépcső, amelyet Gianni Versace, a meggyilkolt olasz divatdiktátor Miami városában lévő villájának lépcsője ihletett.


Mellesleg dicsekedhet még 200 tonna extra ritka márvánnyal és egy 8 szögű cseresznyefával borított dolgozószobával ahol 24 karátos arany mozaikokon tipeghetsz. És igen, épp szerencséd van mert eladó!
Az árcetli: Ł70.000.000 (kb. 25 Mrd Ft).

43 hozzászólás