Unazukin – segít a nehéz döntésekben

By  | 

A modern kor hétköznapjaiban egyre több és nehezebb döntést kell meghoznunk, akár munkánk során, akár a magánéletben. Tartsam még? Shortoljak? Szeret? Nem szeret? Csíkos vagy kockás nyakkendő? Brazilia fogja nyerni a VB-t? Feltegyek 1 milliót a pirosra? Vigyek esernyőt ma reggel? Mustárral vagy ketchuppal?

Ha bizonytalanok vagyunk, nehezen viseljük a döntés súlyát vagy csak a könnyebbik utat szeretnénk választani, akkor hívjuk segítségül egy Unazukin-t a japán bólogatóbabát. Az 5-6 cm magas, külcsínben leginkább az orosz matrijoska babára emlékeztető figurák különös szakértemmel tudnak hallgatni, majd a mondóka végén bölcs tanácsot adnak. Az elemről működő és hangvezérelt figurák igen vagy határozott helyeslés esetén egyet, illetve duplán bólintanak, míg nem vagy egyértelmű tiltakozás esetén fejüket rázzák egyszer vagy kétszer. Az eddigi eladási statisztikák szerint a korábbi tamagotchi lázhoz hasonló őrületre lehet számítani Japánban.

A Hong Kongi reptéren az átszálláshoz szükséges hosszú unalmas órákat igyekeztünk minél hasznosabban eltölteni. Elhagyott poggyászokkal teszteltük a security éberségét. A várópadon bealudt utastársaink kezét bekentük fogkrémmel, mivel úgysem lehetett felvinni a gépre. És szisztematikusan végigjártuk az összes duty free shoppot, különös tekintettel, a kütyü boltokra. Az egyik játékboltba egy napelemes virág és egy mozgásérzékelős varangy csalogatott be. Belépve egy apró dobozra lettünk figyelmesek, amiben a durván kifosztott készlet utolsó Unazukin babája vigyorgott. Gyorsan lecsaptunk rá. Kibontottuk és elkezdtük tesztelni: "Hosszú útunk lesz hazáig" 2 bólintás, "Le fogunk zuhanni" 2 fejrázás, "erős légörvénybe keveredünk" 1 bólintás, "az Unazukin jó fej és megérte a pénzét" 2 bólintás, "2007 a disznó éve" 1 bólintás, "12 ipodot kell vennem" 1 fejrázás. A hazáig tartó (átszállásokkal együtt) 27 órás repülőúton jól elbeszélgettünk.

Unazukin teszt video 1.

Unazukin – Dark side video