Szuperszélesvásznú IPS monitor az LG-től

By  | 

A Philips éppen most erősítette meg, hogy megfelelő kereslet hiányában beszűntetik a 2009-ben bemutatott szuperszélesvásznú Philips Cinema 21:9 TV gyártását (amelyen fekete szélek nélkül élvezhetőek az igazi mozis formátumban kiadott filmek), addig az LG pont most az IFA-n mutatott be többek között egy hasonló oldalarányú monitort.

Az LG EA93-as egy 2560*1080p felbontású, 29” (74 cm) képátlójú, szuperszélesvásznú, azaz 21:9 oldalarányú IPS kijelző. Elvileg ez a 2.39:1-es, mozis formátumnak megfelelő képarány igazodik leginkább az ember periférikus látómezőjének arányaihoz.

Mind a méret, mind a technológia lehetővé teszi, hogy ha éppen filmnézés helyett dolgoznánk vagy pókereznénk akkor 4-es osztásban használjuk a kijelzőt, bár sokaknak kifizetődőbb lehet 2 vagy 4 db hétköznapi monitor beszerzése a célra, persze az asztalon nem fog olyan jól kinézni, nem lesz olyan bigboss az tény. Az EA93 DVI Dual Link, DisplayPort, és HDMI csatlakozókkal és MHL támogatással rendelkezik, miközben 100%-ban sRGB színhelyes képet szolgáltat. A dual link segítségével két különböző eszközt is csatlakoztathatunk egyszerre, melyeknek a képe a beállított osztásokban jelenik meg.

Árcetli nem ismert, de valószínűleg mélyen a zsebbe kell majd nyúlni ahhoz, hogy novemberben hazavihessük a csúcstechnológiás monitorszörnyet.