Tesco-rider öcsém, tesco-rider

By  | 

Méghogy a Smart a legjobb bevásárolóautó? Itt a bizonyíték, hogy egy teljesen low-tech innovációból is lehet érdekeset előhozni. Annak ellenére, hogy nincs benne WiFi meg USB remek kezdeményezés a környezetbarát bringa-bevásárlókocsi öszvér, vagy ha már nerdök vagyunk, akkor hívjuk inkább mashup alkalmazásnak.

Az ötkerekű járgány természetesen prototípis és mint ilyen a jó ötlet ellenére számos sebből vérzik: talán leggyengébb pontja a stabilitíás és kezelhetőség, gyakorlatilag irányíthatatlan, ezáltal saját magunkra és embertársainkra nézve veszélyes, munkavédelmből nem menne át (a Jackasses-es srácok persze így még jobban értékelnék)

Jobbító javaslatként enyhe moddingot hajtanánk végre a felhegesztett bevásárlókocsin: a hátsó két kereket eltávolítanánk az első kettőt pedig valamivel nagyobb gumikerekekre cserélnénk, persze így sokat veszítene a külvárosi tesco-rider imidzséből, és még így is jobban manőverezhető lenne hátrafelé, fordított felálásban, amikor is az egy nagy kerék megy előre és a két kicsi háttul.
Még tovább gondolva az ötletet arra jutottam, hogy legjobb lenne ha klasszikus mountain bike-ommal a Tesco-hoz "Bringán érkeztem, 80 méter fékeztem" stílusban befarolva, kikaphatnám annak első villáját és a 100-ast bedobva egy olyan bevásárlókocsi mutációt pattinthatnék be a villa helyére, amivel hagyják, hogy az áruházon belül a mirelit és zöldséges sorokon végigszáguldva tolhassuk le a gyorsított bevásárlást és még a bolt elé támaszott bringát sem nyúlják le.

Kapcsolódó cuccok: