CES2009 – Samsung ujdonsagok korkep

By  | 

Tobbek kozott a Samsung nulladik napos sajtotajekoztatojara sikerult ma beferkozni, amit Dr. Jong Woo Park a Samsung digitalis media uzletaganak vezetoje tartott. Ebbol jojjon most egy kis osszefogalo, sajnos meg tovabbra is ekezetmentes formaban.
A Samsung-nak massziv 46 kutyujet dijaztak a CES innovacios dijjal iden. Ezzel mindenkeppen az elmezonyben tudhatja magat, ami a trofeak szamat illeti. Iden a "felhasznalobarat digitalis elmeny" a jelszo, ezt erositi a sokat hangoztatott 4C content, creativity, connectivity, components (azaz tartalom, kapcsolodas, kreativitas, es komponensek)

Iden az egyik huzovanalat majd a LED-es HDTV-k jelentik, melyek erosen buntetnek mind kepminosegben, mind energiatakarekossagban (40%-os fogyasztas csokkenes a korabbi modellekhez kepest). Az uj sorozatban 40-55 collos (100-140 cm) modelek varhatoak, allitolag drasztikusan lenyomott arakon, a tavalyi LED TV bejelenteskhez kepest, melyeken meg eleg huzos arcetlik szerepeltek valljuk be.
Kulon figyelmet erdemel a B6000-os modell, mely jelenleg a vilag legvekonyabb, tunert is tartalmazo, LED TV-je (szoval megvan az elso leg). A falra szerelt keszulek esetben az osszhatas meg meggyozobb, hiszen a fali konzol es a TV kozotti tavolsag is 1,5 cm-re csokkent.

Illetve a tavaly sikeresen bemutatkozott "hagyomanyos LCD" Crystal TV-bol (fekete-bordo picit csillogo keretes) is erkeik az ujabb 2009-es sorozat. Iden a zongoralakk fekete helyett a platina/krom kava lesz a meno, ami a designt illeti.

Hamar TV, akkor Internet TV. Tovabb erosodott a Samsung es a Yahoo! kozotti kapcsolat. A Samsung uj tevein keresztul mar egy halom online tartalmat bongeszhetunk a specko widgetek es scrollbar hasznalataval. A legtobb 2009-es model mar az integralt Ethernet porton vagy az USB sticken keresztul elerheto WiFi-n keresztul tud felcsatlakozni.

Aztan meg egy karcsusagi rekord a LED TV utan: itt a vilag legvekonyabb Blu-Ray lejatszoja a BD-P4600, mely amellett, hogy gyonzoru (eddig az egyik kedvencunk, ami a designt illeti a H1080-as DVD lejatszoval egyutt) automatikusan felismeri, ha Samsung TV-hez csatlakoztatjuk es automatikusan beallitja a TV-hez tartozo legjobb kepet, ami persze manualisan felulbiralhato, ha nem bizunk a kutyukben. Ezen felul harom masik lejataszo es komplett hazimozirendszer mutatkozott be, melyek kozul erdekesseg a HT-BD8200, a vilag elso (na megegy leg) hangprojektoros (sound bar, azaz emulalt 5.1) Blu-ray-s hazimozija.

Bemutatkozott meg WB550-es kompakt digicam. 24mm-es szeleslatoszog, 10x optikai zoom, HD mozgokep.
Videokamera teren HMX-H106-os a csucsmodell 64GB-s SSD memorijaval. Erdeke slehet meg a YouTube kompatibilis SMX-F34-es. Mp3-mp4 lejatszok kozul ujdonsag a P3-as. Vekony, fémvázas, karcmentes üveggel, 7-8 cm-es EmoTure erintokeprnyovel, ami visszarezeg, ha megnyomunk egy virtualis gombot a kepernyon.

A fenti cuccokat remelem holnap meg is erinthetjuk, osszefogdoshatjuk, kiprobalalhatjuk es az erdekesebbeket reszletesebbenis be tudjuk majd mutatni.