Finnpower bringák – a karbon mindenek felett

By  | 

finnpower_etusivut7

Mostantól egy újabb márka, a Finnpower is képviselteti magát a prémium kerékpárok piacán. Skandináv design, amerikai manufaktúra. A Finnpower kerékpárok közös jellemzője az egyedi formavilággal rendelkező szénszálas váz, valamint a felsőkategóriás alkatrész kínálat.

finnpower_etusivut3

A szénszál nagy előnye, hogy amennyiben értő kezek közé kerül, alacsony tömeg mellett hihetetlen merev szerkezetek hozhatók létre, mint például kerékpárvázak. Emellett a tervezők szabadon engedhetik fantáziájukat, mivel nem kell ragaszkodniuk a hagyományos csőváz kialakításhoz, hanem létrehozhatnak olyan formákat is, mint a Finnpower kerékpár váza. Ehhez az egyedi formavilághoz, egyedi festés is kérhető, ha nem tetszik a karbon mintázat. A cég bármilyen színt kikever és a bonyolult mintáktól sem jön zavarba.

finnpower-4

A kicsivel több, mint 2 kg-os vázat prémium márkák alkatrészeivel díszítették fel. A komfortos utazásért a FOX teleszkópjai és rugóstagjai felelnek, mely név sokaknak a motocross világából lehet ismerős. A hajtásért a japán óriás, a Shimano alkatrészei felelnek, míg a további alkatrészeket mint a kormány, nyereg a Syncros szállítja a kerékpárhoz. 

11278310_source

A leendő Finnpower tulajdonosok három modell közül választhatnak. A csúcs a Finnpower F, mely elöl 180 mm-es rugóúttal rendelkező FOX Atlas felfüggesztéssel és Shimano XTR komponesekkel bír. A Finnpower T a csúcsmodell egyszerűbb változata 150 mm-es teleszkóppal és Shimano XT váltóval. A harmadik modell, a Finnpower C különlegessége a 10 sebességes elektronikus váltórendszer. A kerékpárok ára 8.000 dollárnál (1,8 millió Forint) kezdődik, azonban az egyedi festés és a választható alkatrészeknek köszönhetően az ár felmehet egészen 15.000 dollárig (3 millió Forint) is, de egy Rolls-Royce Phantom mellet pózoló bringától ne is várjunk alacsonyabb árat.

bicycle24W8J

1 hozzászólás