Dell Adamo – vékony laptop, vastag pénztárcához

By  | 

Még a januári CES-t megelőzően indult a misztikus Dell Adamo teaser kampánya. Egy dolgot lehetett csak sejteni: a Dell az Adamo-t a MacBook Air ellen indítja csatába és ezért a Dellnél addig fognak barkácsolni, míg össze nem hoznak, hacsak 1 mm-rel is, de vékonyabb laptopot. Sikerült.

Sikerült, bár ha az Adamo-t és az Air egymás mellé állítjuk a szögletes vonalvezetés miatt, igaz, hogy csak optikai csalódás, de az Adamo testesebbnek látszik. Pedig a számok nem ezt mutatják. A 13,4”-os LED háttérvilágítású kijelzővel érkező prémium kategóriás laptop mindössze 16,4 mm vastag. Pontosan 3 mm-rel vékonyabb a MacBook Airnél, viszont ennek ellenére a mérlegelésen majd fél kilóval többet mutat (1,8 kg) versenytársainál. Maradhat?

Ami a külcsint illeti elsőre szembeötlő a szinte keretmentes, minden oldalon kifutós mágnesesen záródó 1366*768 HD kijelző, mely egy webkamerát is rejt magában. A karcsú gép extra súlya valószínűleg masszívságából adódik. A matt alu gép ónix fekete és gyöngyház színekben lesz elérhető, melyhez dizájnban harmonizáló hordtáskát és külső meghajtót is beszerezhetünk. A dizájnos táskákat a Tumi gyártja a Dell számára.

Ami a belsőségeket illeti Core 2 Duo proci, 3MB cache, 2 vagy 4GB RAM, 128GB-os SSD meghajtó és integrált X4500-ös videókártya szerepel a palettán. Az internetre és más készülékekre Wi-Fi-n Bluetooth-on és a beépített HDPSA modem segítségével is csatlakozhatunk. Az aksi a gyártó ígérete szerint több, mint 5 órát bírja, bár az egyik Dell site-on kerek 4 óra 53 perc olvasható (ez meg honnét?). Az alapmodell ára $1999 (449 900,- Ft), a csúcsmodell $2699 (607 900,- Ft), míg a külső kiegészítőkkel feltuningolt változat $3200-ba (719 900,- Ft) kerül. A cucc a Dell webshopjából mától berendelhető: Adamo by Dell