Lenovo Pocket Yoga – netbook a múltból

By  | 

A CES 2009-en bemutatott Sony Vaio P netbookja, vagy ahogy ők nevezik lifestyle PC, apró méretével és elegáns megjelenésével nagy sikert aratott. Illetve valamilyen szinten új kategóriát is teremtett, így egyelőre közvetlen vetélytárs nélkül figyel a polcokon.

A hét elején az interneten körbefutott fotókról elsőre azt hittük, hogy megérkezett a kihívó a Lenovo Pocket Yoga személyében, de picit csalódnunk kellett, mert a Lenovo pekingi design központjának nyilatkozata szerint csupán egy 2 éves (!!!) véletlenül nyilvánoságra került koncepcióról van szó. Ha ez igaz és a kütyükoncepció már valóban létezett két évvel ezelőtt, akkor csak sajnálni tudjuk a Lenovot, mert egy enyhén szólva nagy lehetőséget szalasztott el azzal, hogy hagyta a fiókba beporosodni az ötletet és nem dobta be a Sony vaio P-je vagy még az Asus EEE PC és az azt követő netbook láz előtt.

A zseb PC egy teljes, de leválasztható vagy 180 fokban visszahajtható QWERTY billentyűzettel és érintőképernyővel rendelkezik. Az elegáns megjelenésű kütyü rendhagyó bőr borítást kapott. Tervezett proci, memória, képernyőfelbontás és árcetli sem ismert, de azért bízunk benne, hogy a közeljövőben napvilágot lát.