Bugatti Veyronomat lebegő ágyra cserélném

By  | 

Kétség nélkül pazarul néz ki a 40 cm-rel a hálószoba padlója felett lebegő 900 kg teherbírású ágy, ami Janjaap Ruijssenaars holland tervező 6 éves munkáját dícséri, de ha jobban beleássuk magunkat a részletekbe, akkor sajnos kiderül, hogy valójában számos szépséghibával rendelkező, majdnem haszontalan és méregdrága bútordarabról van szó.

Miért is? Számomra a legbosszantóbb, hogy igaz, hogy lebeg, de a 4 sarkánál fogva ki van kötve egy-egy huzallal, hogy ne lebegjen el. Ennyi erővel a 4 huzalt a plafonhoz is rögzíthették volna, így kb. jelenlegi árának 3000-ed részéért megvalósítható lett volna, és még az az előnye is meg lett volna, hogy vasárnap hajnalban mattrészegen hazaérve a tehetős tulajdonos nem esik pofára a szobában kifeszített majdnem láthatatlan kábelekben.

Aztán mi van ha egyik este hazaviszünk egy masszív csiklópiercinggel rendelkező hölgyet vagy egy vasorrú bábát? Nem is beszélve arról, hogy vajon egészséges 8-10 órát aludni ilyen ultra erős mágneses térben? Meg mit szól hozzá a házimozi, a TV, a monitor vagy a laptop? Valószínűleg saját tapasztalatból soha nem fogjuk megtudni, mivel a lebegő ágy árán vehetnénk egy Bugatti Veyront és még maradna úgy 10-15M a malacperselyben. Árcédula: 1,2 millió euro (kb. 330 millió Ft)