Debütál a 3D-tévézés Koreában

By  | 

Dél-Korea nem csak internet-elérésben világelső (több mint 95%-os penetráció), hanem nagyon úgy néz ki, hogy a 3D-tévézésben is az lesz. Május 19-én ugyanis megkezdődik a 3D-s földfelszíni sugárzás a 4 fő csatornán (KBS, MBC, SBS és EBS), egy helyi bajnoki elődöntő közvetítésével.

 

A Szöulban és a környéken lakóknak lesz arra először lehetőségük, hogy a 3D-s adásokat fogják, persze csak azoknak, akiknek eleve 3D-kompatibilis már a tévéjük. A helyi ORTT pedig kitalálta, hogy a 3D-TV-ken egységesen a 66-os csatornán menjenek ezek a 3D-s tartalmak.

A júniusi dél-afrikai focivébét is már teljes egészében 3D-ben élvezhetik a koreaiak, akiknek meg nincs még ilyen tévékészüléke, az pedig garantáltan kimegy sátort verni a Cheonggyecheon Stream térre, mert ott egy laza 600 inch-es 3D-s képernyő fogja közvetíteni a meccseket. A debütálás bizonyára meglöki majd a 3D-TV eladásokat, szóval előfordulhat, hogy pár éven belül a mostani „sima” LCD és plazmatévék már vércikinek fognak számítani. Már ha a tévénézők nem sokallnak be attól, hogy minden főszereplő, autó és focilabda „kimászik” majd a képernyőről.