BlackBody – High-end audio kung-fu

By  | 

Különös vallás az audiofileké, a kőgazdag, szakértő high-end hifi rajongóké, akik nem sajnálnak tízszer, ötvenszer, százszor annyi pénz kiadni marginális hangminőség javulásért. Lehet rájuk irigykedni, vagy csodálhatjuk őket rajongásukért, megérteni biztos nem fogjuk, hacsak nem tartozunk-e szűk kasztba. 

A tökéletes hangminőségre való törekvés egyik legnagyobb ellensége az elektromos interferencia, így nem véletlen, hogy az igazán komoly high-end lemezjátszókban a transzformátor, akár teljesen külön, speciálisan leárnyékolt dobozban kap helyet. A LessLoss Audio BlackBody nevű audiokomponensével viszont még tovább lép.

A Blackbody működése a kvantummechanikán alapul, a körülőtte lévő elektromágneses tér befolyásolásával az amatőr fülnek is jól kivehető hangminőség javulást idéz elő. Ezzel a frappáns felütéssel indul a termékismertető. Atomfizika vagy óriás marketing bullshit? Döntse el mindenki maga. Mi mindenestre elvesztünk a pontos működés megértésében. 

A BlackBody-t nem kell a hifi rendszerhez csatlakoztatni, elég ráirányítani. Olyan ez mint Gyurcsók, távolról gyógyít. Ne túl közelről, ne túl messziről. Körülbelül 40 cm az ideális távolság, de érdemes eljátszani vele a tökéletes hatás érdekében. Apropó tökéletes hatás. A gyártó ajánlása szerint 3 db beszerzésével tudjuk kihozni a maximumot az audiorendszerünkből. Lehet, hogy tényleg zseniális a cucc, a hitelességet azonban tovább gyengíti a vudut meg még nagyobbra fújja a leírásban szereplő súlymeghatározás, amit nem kg-ban adtak meg, hanem fellengzősen csak annyi szerepel, hogy alig könnyebb, mint két aranyrúd. Szerencsére árban azért elmarad a nemesfém árfolyamától. Egy darab $959 (175 000,- Ft), míg az ideális 3-at, akciós csomagban 15%-os kedvezménnyel 3*$815-ért (449 000,- Ft) vihetjük haza.