Apple tablet – iPhone 10 collos kijelzővel

By  | 

Mára már biztos mindenki hallott az Apple titokzatos tabletjéről, melyről már hónapok óta szállingóznak a hírek. Mesteri öngerjesztő viral, közel akkora hype és izgatott várakozás, mint az iPhone esetében, miközben egy olyan termékről beszélünk, ami nem is biztos, hogy létezik. Egyelőre semmi hivatalos megerősítés.

Fizikai megjelenése is csupán merő spekuláció, illetve pár a rajongók által renderelt, de egyébént ütős 3D terv formájában kering körbe. Amiben nagyjából minden hírforrás egyetért, hogy a tablet leginkább egy nagyméretű iPhone-hoz fog hasonlítani.
A nagy találgatások közepette tegnap Jeremy Horowitz az iLounge szerkesztője egész pontos és éppen ezért hihető részletekkel lepte meg a rajongókat.  Jeremy az ötödik generációs iPod nano kamerafunkcióját is nagyjából elsőként vetítette be, ami valóban igaznak bizonyult, ezzel erősítve hitelességét.

A tervezés során legalább három prototípus született.  A legelső 7 collos képernyővel  látott napvilágot, mely túl kicsinek bizonyult, a legújabb verzió állítólag egy netbook méretű 10,7 collos képernyővel feszít, melynek felbontása 1280*720 körül várható.
Elvileg úgy néz ki mint egy szteroidokon hízlalt iPhone 3G. Kerekített sarkon, íves hátlap, teljes méretű érintőképernyő. Ráadásul az iPhone OS-t futtatja. Ami a hálózati kapcsolatot illeti két verzióban érkezik majd egy 3G-s és egy 3G nélküli változatban.

Funkcióját, felhasználási célját tekintve az iPhone, iPod touch médiakoncepciót igyekszik kiterjeszteni elsősorban egy e-book, e-magazin olvasó irányába, illetve a nagyobb méretű képernyőnek köszönhetően teljes valójában böngészhetjük a webet, élvezhetjük a HD videókat és játszhatunk a WC-n ülve.

Pozicionálását tekintve nem netbook konkurenciánk szánják, amire nem is lenne alkalmas, hiszen az iPhone OS-t futattja. Médialejátszó és sokrétű kommunikációs eszköz a skatulya, ahova leginkább besorolható.

Ha valóban nem csak népmese, akkor a valós termék bejelentése 2010. január 19-én, értékesítése, polcra kerülése pedig május-június magasságában várható. Az iPhone is ebben az ütemezésben érkezett 2007-ben. Ja és az árcetli… $700-900 (129-165 000,- Ft) közé lövik be a szakik a várható árát.