Jónás meg a design cet

By  | 

Kevin Schöpfer által idén frissen alapított és szerényen önmagáról elnevezett Schöpfer Yachts LLC egy 250 lábas (80 méter) dizájnyachttal könnyítette meg a dubaiak karácsonyi ajándékozási gondjait. Az áramvonalas, úszó torpedó hátsója leginkább egy monstre hal kitátott szájára, koponyájára hasonlít és erre erősít rá a képzeletbeli szemgödörként funkcionáló körablak.

Az Oculus-t 12 utas kényelmes befogadására és rendkívüli kiszolgálására tervezték, bár valószínűleg tízszer ennyien is lazán felszállhatnának anélkül, hogy egymás lábát taposnák vagy a monstrumot kizökkentenék egyensúlyából. Ha a kapitány ráfekszik a gázkarra, nem árt kitámasztani a nyugágyakat, mert a cet 25 csomós (45 km/h) sebeséggel képes hasítani a vizet, ha muszáj.

A belső is pazar. A földszinten lévő nappali, társalgó közel 4 méteres belmagasággal büszkélkedhet, innét csigalépcsőn vagy lifttel lehet feljutni a második szinten elterülő lakosztályokba. A lakórészeket és a hálófülkéket hatalmas oszlopok határolják, melyeknek funkciója is van, a fürdőszobákat rejtik. Árcetli ismeretlen.