Mínusz 12 fok az ipari hűtőkamrából kialakított próbafülkében

By  | 

Az alapból is fájdalmas ruhavásárlás folyamat legkellemetlenebb részfeladata a próbálás. Főleg, amikor egy fejünk fölé lógatott 400 W-os lámpa világítja be fülkét, ami olyan meleget produkál, mintha egy keltetőgépben ülnénk, miközben intenzív mozgás közepette rángatjuk magunkra, a szűk, meleg, szúrós ruhadarabokat. A szenvedés csúcsát persze az új sícucc, snowboard cucc felpróbálása jelenti. (Tényleg ha már snowboard, Beardski megvan?) Aláöltöző, kantáros gatya, mínusz 10-20 fokra tervezett thermo öltözék és kabát, a 24 fokra felfűtött üzletben, 400 W-os izzóval a fejünk felett egy szűk helyen. Négy percen belül biztos szakad a víz a hátunkról, elmegy a kedvünk a síeléstől, esetleg a dög meleg beltérrel, hőérzettel becsapva magunkat egy olyan ruhába invesztálunk, ami a célterepen nem nyújt elég védelmet a hideg ellen. Miért nem lehet sícuccot hűtőkamrában próbálni? Lehet.

Aether_00_920_424

Aether_collateral_920_603

Jonah Smith és Palmer West hollywoodi producerek pár évvel ezelőtt alapították meg az Aether outdoor márkát, melynek célja az volt, hogy olyan téli cuccokat állítsanak elő, amelyeket viselve a városban sem ciki megjelenni, de derékig hóban is kellőképpen funkcionális. A márka először kizárólag saját online áruházán keresztül volt elérhető, majd szezonálisan előbukkant Los Angeles utcáin is egy-egy izgalmas megjelenésű manapság oly divatos popup store formájában. Mind az emeletes konténerboltjukkal, mind az oldschool lakókocsiból kialakított átmeneti értékesítési ponttal sikerült, mind az emberek, mind a média érdeklődését felkelteniük.

Aether-Apparel-Stacked-Shipping-Container-Store-in-San-Francisco-1Aether Apparel # 2

Legújabb ötletüket az Aether főhadiszállásán és a webshop raktárépületén belül kialakított üzletben valósították meg. Los Angelesben a téli nappali átlaghőmérséklet 10-14 fok körül van, de melegebb napokon akár rövidujjas idő is lehet. Ilyenkor valóban nem kellemes síruhát próbálni. Az Aether a procedúra kellemesebbé tételéhez, illetve a valós körülmények, hőmérséklet szimulálása érdekében egy ipari hűtőkamrából alakítottak ki próbafülkét az üzletben, ahol a vásárlók -12 fokon tesztelhetik választásukat. Az mínusz 12 fokot persze nem egy függöny, hanem egy masszív 10 cm vastag, hőszigetelt fémajtó tartja odabent, így a klausztrofóbiásoknak, akik nem szeretnének egy esetleges lavinatúlélésre is edzeni egy nagy zöld pániknyitó gombbal próbálják nyugtatni.

aether4aether5

Kapcsolódó cucc: Ütős termo-szakáll síeléshez, snowboardozáshoz (8.950 Ft)

2 hozzászólás