Gyengéden ébreszt a beton – Yamaha TSX-140

By  | 

iPhone, iPod dokkolóban eddig sem szenvedtünk hiányt, a legújabb modell a színében, textúrájában, méretében leginkább egy beton falazóelemre hajazó Yamaha TSX-140-es típusú ébresztője. A stílusos megjelenés mellett, a leginkább kihangsúlyozott funkciója a speckó ébresztés, ami kezdetben nem csak hangerő, hanem a bántó magas hangok visszafogásában nyilvánul meg.

Az iPod Touch-ok és iPhone-ok összes verzióját kezeli, ennek megfelelően MP3 és WMA fájlformátumokat játszik le, és FM/AM rádiós beprogramozási lehetőséget is ad. A tiszta, zajmentes hangzást a Yamaha saját fejlesztésű Concert Sound Quality technológiája biztosítja, míg az Extended Stereo megoldás garantálja a kis dobozhoz képest széles térhangzás.

 

Egy mini-USB-s csatlakozó segítségével még le se kell vennünk az iPod-ot a dokkolóról, egyből gépre köthető és mehet a szinkronizálás és akkufeltöltés. Felül világító gombok sorakoznak, így a sötétben is viszonylag könnyen (és gyorsan) lecsaphatjuk az ébresztő zenét, és a LED-es kijelző is a külső fényviszonyoknak megfelelően világít erősebben vagy halványan. Háromféle színben lesz kapható (fekete, szürke és narancssárga), 399 dolláros áron (kb. 84.000 Ft).