Üvegasztalon is működnek a Logitech új egerei

By  | 

Kezdetben vala a golyós. Kíméletlenül gyűjtötte a koszt, a morzsákat a hajat. A ledes, infrás, kezdetleges optikai egerek alá sem ártottak a speciális felületű egérpadok. Az igazi áttörést aztán a lézeres egerek hozták meg, melyek elődjeiknél 20x precízebb vezérlést engedtek és a felületekre sem voltak már olyan érzékenyek a legtöbb asztalon egérpad nélkül is remekül működtek. Kivételt csak a nagyon speckó felületek, mint például az üvegasztal jelentettek.

A Logitech pár napja bemutatott egerei veszik ezt az utolsó akadályt is. A Logitech Performance Mouse MX és kistestvére a Logitech Anywhere Mouse MX is az öt év fejlesztés eredményeként megszületett Darkfield Laser Tracking technológiát használják. Szóval lehozhatjuk az üvegasztalt a padlásról és egyúttal kidobhatjuk az egérpadot is, feltéve ha az üvegasztal lapja legalább 4 mm vastag. Ennek az egy feltételnek kell csak megfelelni.

A vezetéknélküli egerek az USB portba helyezet adóvevővel kommunikálnak a géppel. Apró méretének köszönhetően laptopunkból akkor sem kell kihúzni, ha azt szállítjuk, laptop táskába helyezzük. Az egér és a notebook között állandó vezetéknélküli kapcsolatot tarthatunk fent.
A nagyobb négygombos Performance MX $100-os (19 980,- Ft), míg a kisebb Anywhere MX $80-os (15 980,- Ft) árcetlivel várható még ebben a hónapban.

Videó a tovább után.