Ujjlenyomat védi a SanDisk új USB-meghajtójának tartalmát

By  | 

Az elsősorban Flash-memóriák piacán ismert SanDisk a CeBIT kiállításon mutatta be "Cruzer Profile" nevű új tollmemória-sorozatát. Az USB 2.0 szabvány szerint üzemelő pendrive egységek különlegességét az adja, hogy a rajta tárolt adatokat ujjlenyomat-ellenőrzéssel védik az illetéktelen hozzáférési kísérletekkel szemben.

A mindössze egy rágógumi-csomag méretű Cruzer Profile termékek 512 MB – 1 GB adat tárolására képesek, tokukban pedig egy ujjlenyomat-olvasót is tartalmaznak. Utóbbi segítségével az egység maximálisan 10 felhasználó biometrikus azonosítójának beolvasására, valamint hozzáférési kísérlet esetén a visszaellenőrzésére képes, biztosítva, hogy a pendrive tartalmát csakis az arra jogosult személyek tudják olvasni, vagy módosítani.

A meghajtókhoz a gyártó a CruzerLock 2 adattitkosító, a Cruzer PocketCache biztonságimásolat-készítő, valamint a CruzerSync szinkronizáló alkalmazást is mellékeli. A Cruzer Profile 512 MB-os változata az Egyesült Államokban 100, míg az 1 GB-os verzió 200 dollárért lesz kapható.