Új év, új bőr

By  | 

2 év és 700+ post után már nagyon érett egy designváltás. A Karácsony nyugis napjai alatt pedig jól elkészült. Statisztikákból kiderül, hogy tech blog lévén a nagy monitort birtokló tehetős olvasók erősen felülreprezentáltak. Az elmúlt 6 hónapban 4,8%, aki 800×600-ban vagy alacsonyabb felbontásban próbálta szemrevételezni az oldalt és ebből következően több, mint 95% 1024×768 vagy magasabb felbontással bír, így bátran céloztuk be ezt a réteget az egy oszloppal megszélesedett elrendezéssel. Ja és itt jegyezném meg, hogy van egy arc, aki rendszeresen 2048×1536-os felbontással hagy jelet a statisztikákban.

Design ügyileg a logóval, vagyis a helyén álló felirattal még nem vagyunk teljesen kibékülve, így ez még biztos be fog járni egy evolúciós folyamatot, mire szerethető lesz.

A tabless CSS layoutnak és az árnyékoknak is, mint mindennek ára van: az IE sorozatból csak a legújabb 7-essel néz ki úgy, ahogy a designerek megálmodták, szóval innét lehet ingyen letölteni, frissíteni: IE7, de itt a remek lehetőség, hogy Firefox-ra (ez is ingyen ofcourse) váltson mindenki. Új év, új böngésző, kukába az IE-val. Az elavult böngészővel operálókat pedig finom áttetsző gradiens árnyék helyett otromba kerettel büntetjük vizuálisan. Megint egy kis statisztika: az utóbbi 3 hónap adatai szerint a Firefox 43,5%-kal ostrom alá vette a 48,5%-kal még mindig első helyen álló, ám csökkenő népszerűségű IE-t.

Úgy néz ki a kommentezés auto filterezése is megoldottá vált, aminek szintén ára van: Tartózkodni kell a linkektől, angol szavaktól. Kicsit szigorú lett, így ártatlan hozzászólások is fennakadhatnak sajnos a rostán.

Ha tetszik az új design dícsérje meg, ha jobb volt az előző, akkor pedig panaszláda.