Altwork Station, az ergonomikus munkaállomás foghúzáshoz is alkalmas

By  | 

Az asztal, meg a szék elég régi találmány, a sok ülés meg nem éppen egészséges, főleg, ha azt napi 8-12 órában toljuk egy laptop képernyője fölé görnyedve. Kényszerhelyzet, kényszertartás, a testünkkel alkalmazkodva az adottságokhoz. Térdelőszéken, meg labdán sem bírjuk ki 3 percnél tovább egyenes háttal, lehet nem kell erőltetni. Mennyivel jobb lenne, ha a szék + asztal kombó alkalmazkodna hozzánk.

altwork-station-01

Az Altwork munkaállomásán dolgozhatunk ülve, állva, fekve, vagy köztes állapotokban, ahogy éppen jólesik. Első ránézésre nem biztos, hogy kellemes emlékeket ébreszt, hiszen leginkább egy fogorvosi székre hasonlít, az ára pedig legalább annyira fájdalmas, mint egy gyökérkezelés: $5900 (1,65 millió Ft), igaz early birdként $3900-ért (1,1 millió Ft) ráúszhatunk. 2016 közepén várható.

altwork-station-fekvoszek-02

A kaliforniai startup nyilvánvalóan olyan arcoknak ajánlja az ergonomikus trónt, akik a nap nagyobb részét a gépre gyógyulva töltik: programozóknak, íróknak, bloggereknek, grafikusoknak, no meg persze gémereknek. Az asztallapba integrált gombok segítségével alakíthatjuk a különböző konfigurációk között.

altwork-station-fekvoszek-05

A klasszikus ülő/álló pozíciók mellett a felpolcolt lábbal kényelmesen pöffeszkedő vagy a leginkább fogorvosi állásba, félig fekvő pozícióba hátrahajtott támla már annyi kényelmes, hogy ebéd után könnyedén bealhatunk egy exceltábla felett.

altwork-station-fekvoszek-04

Otthonra sem rossz, csak az ára és a rendelkezésre álló hely jelenthet akadályt. Openoffice irodában annál jobban mutathat, ahogy huszad magunkkal foodkómában szunyókálunk ebéd után vagy éppen csoportos foghúzásra készülünk, csak legyen cég, aki bevállalja.