Suunto G6 golfóra – Út a 18. lyukhoz

By  | 

Van búváróra, pulzusszámlálós, magasságmérős, beépített TV-s és ez alkalommal a golfozókat is meglepték egy órábaépített műszerrel, mely Tiger Woods-ot hivatott varázsolni bárkiből.

Mivel a csuklón van méri a lendítés tempóját (a profiknál egy lendítás 0,9-1,3 mp között van), ritmusát (%-os érték, ami megmondja, hogy a lefelés lendítés ideje, hány %-a az ütő felemelésének), a mozdulat által végigvitt ív szögét / bejárt utat, valamint az ütés hosszát és sebességét, majd mindezen adatot memórában rögzít. Nekünk pedig csak a véletlenül jól sikerült mozdulatsort kell beégetni, hogy egyre többször és mégjobban ismételgethessük őket.

Az órában három érzékelő található (melyen 2 évig agyaltak a Suunto kutatás-fejlesztő mérnökei) melyek másodpercenkénti 200 mintavételezéssel igyekeznek minél pontosabb adatokat szolgáltatni az ütésekről.

A sima G6-os 99.000,- Ft körüli áron lesz kapható még karácsony előtt, míg a G6 Pro kb. 125.000-et kóstálhat. A Pro verzióhoz egy PC-s szoftver is jár, mely a rögzített statisztikákat kielemezve jól rátapint a gyengénkre és annak kiküszöbölésére edzéstervet javasol.