Robotporszívók támadása – Samsung Hauzen

By  | 

Szerencsére a mosás és mosogatás mellett más kellemetlen házimunkák is lassan, de biztosan automatizálásra kerülnek, így még több időt tölthetünk a TV és számítógép előtt ülve chipset majszolgatva. Kezdetben vala a Roomba, az első intelligens önjáró robotporszívó, de nem sokkal később megérkezett a szintén repülő csészealjra hasonlító konkurencia is.

A legújabb robotbejárónőt a Samsung állította csatasorba és a Hauzen VC-RE70V kódnevet viseli. Egyedi megkülönböztető tulajdonsága, hogy egy beépített kamera segítségével önjáróan feltérképezi a szobát és már tudja, hogy merre jár, nem véletlenszerű útvonalakon cikázik a lakásban a macskánkat stresszelve. Természetesen ha merülőben van az aksija, akkor visszanavigál a helyére és rácuppan a dokkolóra. Ütközésvédelemmel és intelligens akadálykerülő rendszerrel is fel van szerelve, melyben 15 érzékelő segíti, így nincs veszélyben a nagyszülőktől örökölt nagy kínai padlóváza sem.

Ha WiFi kompatibilis, így webről irányítható lenne, akkor akár nyugdíjba is küldhetnénk a robot járőröket és porszívóval őrizhetnénk, távfelügyelhetnénk a házunkat, de legalábbis webkamrán keresztül nézhetnénk, hogy a betörők hogyan rámolják ki a kérót.