Megnyílt az első pincérmentes étterem

By  | 

Természetesen nem az önkiszolgáló éttermet találták fel újra és nem is gyorskajáldáról van szó. Klasszikus ültetéses étterem, ahol az étel pincérek közreműködése nélkül érkezik ki a vendég asztalára. (videó a tovább után)

Az étterem meglepően nem Japánban nyílt, hanem egész közel Nürnbergben. A Baggers tulajdonosának elege lett a folyton hiányzó, udvariatlan pincérekből és fémcsövekre cserélte őket. A felső szinten kialakított konyhában ugyan még emberek aprítják a levesbevalót, de ki tudja meddig. A konyha azért került az emeletre, hogy a wiener schnitzel pusztán a gravitáció segítségével tudjon lehullámvasútazni a vendégek asztalára.

A megoldás leginkább a japán sushi-vonatra hasonlít, de annak egy erősen továbbfejlesztett változatáról van szó, hiszen minden asztal egyedi logisztikával rendelkezik és a rendelés is a la carte történik: A készletfigyeléssel büszkélkedő digitalizált étlap egy érintőképernyő formájában feszít minden asztalon. A hálózatba kötött gépeken keresztül befut a konyhába a rendelés, a vendégek pedig folyamatos visszajezést kapnak az italok és ételek várhetó érkezési idejéről. Videó a tovább után!