Árcetli került a Philips Cinema 21:9-es szuperszélesvásznúra

By  | 

Tavaly a névadó oldalarányon és egy teaser fotón kívül csak az 56"-os (143 cm) képátló volt a Philips Cinema 21:9 az egyetlen, a gyártó által elhintett paramétere. Most már tudjuk, hogy nem csak koncepció, hanem most tavasszal érkezik és a legtöbb bejelentéssel ellentétben első körben Amerikát kihagyva itt Európában debütál. Azoknak akik a Hollywoodi direktorok által megálmodott oldalarányban, fekete sávok és zavaró holtterek (letterboxing) nélkül szeretnék élvezni kedvenc mozijukat 3999 jurót kell majd kicsengetniük, ami a mostani beszakadt forintnak köszönhetően masszív 1,25 millió Ft-nak felel meg.

A Philips Perfect Pixel HD processzora másodpercenként 500 millió pixellel dolgozik meg. A mozi TV felbontása egyébként 2560*1080p illetve a sajtóközleményben fellelhető egy 8,3 megapixeles érték is, ami sehogy sem jön ki a két szám szorzatából, hanem annak pontosan a háromszorosa. Tudja valaki a helyes megfejtést?

A Cinema 21:9-es jelenleg a világ leggyorsabb (1 ms!) képfrissítésével bíró tévéje és a 200Hz-es Clear LCD technológiával kombinálva valóban moziélményszerű, döcögésmentes akciójelenetket biztosít. A kontrasztarány 80 000:1-hez, persze dinamikus, de akkor is szép magas szám, bár tudjuk, hogy a dinamikus kontrasztarányak nem feltétlenül kell bedőlni.

A Cinema 21:9-es integrált Net TV-vel is rendelkezik, így távorányítóval egyszerűen böngészhetünkaz óriás TV-n. Bár itt megjegyezzük és egyben adunk is egy ingyen ötletet a Philipsnek, hogy a Net TV funkció, akkor lenne igazán hasznos, ha a TV-t 90 fokkal függőlegesbe forgathatnánk, így akár scrollozás nélkül kiférne a Pazar Cuccok címlap.

A TV-t mindenféle be- és kimenetekkel ellátták. Egyszerre 5, azaz db HDMI, számos DLNA és WiFi eszközt csatlakoztathatunk. Igaz, hogy állvánnyal is kapható, de bűn lenne azt a talpazatra állítani, a Cinema 21:9-esnek a falon a helye.
Még több fotó >>

1 hozzászólás

  1. Zoli

    2011. július 25. hétfő at 23:42

    Valószínűleg alapszínenként (piros, zöld, kék) tudja a tv a 2560×1080-as felbontást, így jön ki a 3-szoros 8,3 millió pixel.