Heti KultPlay: Évfordulós Guggenheim LEGO-ból

By  | 

Idén ötven éves a világ máig legismertebb múzeuma, a New York-i Solomon R. Guggenheim. A város egyik landmark épületének számító, hatalmas galéria állami pénzek ellopásával, különböző médiavállalkozásokon, pályázati és kommunikációs ügynökségeken keresztül végzett pénzmosással és politikai tőkekovácsolással nagyszabású, egész éven át tartó művészeti eseménysorozattal ünnepel avat be a Kultplay a mocskos részletekbe, mely kijelentéstől mi naívan elhatárolódunk.


Az eredeti épület a tovább után

Természetesen Frank Lloyd Wright a máig meghatározó épület tervezője kerül elsőként reflektorfénybe. A huszadik század egyik legnagyobb hatású építészének tartott, 1959-ben elhunyt mester életművét páratlan kiállításon nézheti meg aki szerencséjére New Yorkban jár augusztus 23-ig.


Az eredeti épület a tovább után

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy egy klasszikussá vált pálya fél évszázad múltán is méltatható, hiszen értékéből semmit sem veszített, új magasságokba azonban már nem emelkedhet. Frászt: a Guggenheim múzeum, és Wright egy másik emblematikus épülete, a pennsylvania-i Vízesés ház (Edgard J. Kaufmann helyi üzletember nyaralója) az évforduló apropóján már LEGO változatban is kaphatóak. És ez a legtöbb, amit a Föld nevű bolygón egy építész elérhet.


A Guggenheim múzeum


A vízesés ház

10 hozzászólás

  1. ...

    2009. június 12. péntek at 13:06

    ?

  2. ...

    2009. június 12. péntek at 13:06

    ?