Nyomd már az eszpresszómat! – La Marcozzo Strada

By  | 

Gondoljunk bele, miből is áll egy eszpresszókávé, mitől függ az íze és a minősége. Vegyük a kávébabot, mint alapvető hozzávalót, azt szépen le kell darálni, kell hozzá forralt víz, és végül a megfelelő nyomás, aminek segítségével a forró vizet átpasszírozzuk a kávén. A művészet tulajdonképpen nem más, mint megtalálni a megfelelő mértékű nyomást mindehhez.

Nos, a La Marcozzo hamarosan egy könnyen kezelhető eszpresszó-kávéfőzőt dob a piacra. A La Marcozzo Strada-n szinte bármilyen nyomás-érték beállítható, nem kell totálisan a gépre hagyatkoznunk. Illetve egy kicsit mégis, a bárpultnál dolgozóknak lesz egy kis betanulási szakaszuk a masina használatát illetően, a bemutató során ugyanis született jópár félresikerült ízvilágú kávé is.

Egyszerre 3 csészébe adagolható a koffein-bomba, hogy gyorsabban haladjon a kiszolgálás. Kétféle prototípust gyártottak a Strada-ból: a fekete variációnál megmaradtak a régi retrós elemek, az analóg nyomásmérő és a kézi mechanikus karok, míg a piros verzió modernebbre fogta a figurát, ott a pumpálás beállítása már teljesen elektronikus, és USB interfészén tölthető fel mindenféle beállítás hozzá.

Külsejében és kezelésében szinte már egy DJ-pultra hajaz, persze másféle piát biztos nem tudunk belőle kifacsarni a kávén kívül. Megjelenése őszre várható, árról egyelőre nincs infó, de úgy tűnik, a nagyobb kávéláncok máris kapkodnak érte.