LG MINI mobil – Air Sync és HTML5

By  | 

Az LG ma hivatalosan is bemutatta az LG MINI GD880-at egy sajtótájékoztató keretében, ahol bűvészvilágbajnokunk Hajnóczy Soma fokozta a hangulatot és egy kis Uri Geller kanálhajlítós paródia közepette kártyatrükkökkel igyekezett demonstrálni az Air Sync-et és az LG Mini egyéb trükkös funkciót.

A LG MINI a legkisebb és legkeskenyebb mobil a 3,2 inches érintőkijelzős telefonok kategóriájában. A mindössze 10,6 mm vékony készülék karakteres fémbetétekkel és gombok nélküli FWVGA hibrid LCD / 480 x 854 pixeles érintőképernyős előlappal készült.

Az LG MINI a világ első olyan zárt operációs rendszerű mobiltelefonja, amely háromirányú szinkronizálási lehetőséget kínál az LG Air Sync technológia révén. Az LG MINI így vezeték nélkül szinkronizálja az adatokat a számítógép, a web és a telefon között. Így egyszerűen tárolhatjuk, és érhetjük el a legfontosabb adatainkat. Ha netán otthon felejtjük vagy elhagyjuk az LG MINI-t online elérhető marad teljes kontaklistánk, telefonkönyvünk tartalma, a jegyzetek és a naptárbejegyzések is. Az amúgy hasznos technológia nyilván adatvédelmi, adatbiztonsági, Big Brother kérdéseket vet fel, de ha jól belegondolunk egy gmail fiókban a kontaklistánknál jóval több személyes és bizalmas információt tárolunk aggodalom nélkül.

Az LG új On Screen Phone alkalmazás a telefon kezelőfelületét a számítógép képernyőjén jeleníti meg, így a fájlok a telefonról közvetlenül áthúzhatók a számítógépre. Csupán egy jobb kattintással, adatkábel nélkül átvihetők a kedvenc fényképek az LG MINI fotógalériájába és fordítva, vagy egyszerűen beállíthatók a telefon háttérképeként. Mindemelett az LG MINI a már kötelezőnek mondható saját integrált Facebook és Twitter klienssel rendelkezik.

Az LG MINI továbbfejlesztett Phantom böngészőjével, a Webkit szabványoknak megfelelően támogatja a HTML5 szabványt, és így az összes Google alkalmazás (Gmail, Google Naptár, Google Térkép) ugyanolyan sebességgel futtatható a telefonon, mint az asztali PC-n. A HTML5-nek köszönhetően YouTube és Vimeo videókat is Flashmentesen gyorsan, egyszerűen nézegethetünk.
További webes funkciók: push email, Microsoft Exchange szinkronizáció, copy & paste akár SMS-be is, screen capture stb.

Az LG MINI S-Class kezelőfelülettel, 5 megapixeles kamerával, MP3-lejátszóval és FM-rádióval felszerelt, valamint támogatja a Wi-Fi kapcsolatot, a 7,2 Mbps HDSPA-t és az A-GPS-t. Méretek: 102 x 47.6 x 10.6 mm, súly: 99 g. Az LG MINI dizájnban is ott van: red dot és iF formatervezési díjjal is kitüntették. Várható árcetli: 79 900 forint. Videó a tovább után!