Lenovo IdeaCentre A600 – Karcsú all-in-one PC

By  | 

[CES2009] A Lenovo a CES-en robbantott legújabb gépével, mely ez esetben nem egy notebook, hanem egy all-in-one, azaz minden az egyben PC. Azok közül is a legkarcsúbb és az egyik legszebb. Maga a gép az érdekes vonalvezetésű kijelző aljában található, mely még a valóságosnál is vékonyabb érzetet kelt.

A géphez természetesen jár egy csinos billentyűzet is, mely egy touchpadot is magában foglal, egy vezetéknélküli egér, és végül a legérdekesebb kiegészítő egy távirányító, mely egyben VOIP telefonként és Wii kontrollerhez hasonló játékvezérlőként is használható! Szép megoldás. A távirányító elárulja, hogy igazi multimédiás, házimozi PC-ről van szó. A gyártó pedig egy digitális TV tunert és Blu-ray lejátszót is belepréselt a 21,5 collos (55 cm), 1920*1080 Full HD felbontású, szélesvásznú kijelzőbe. A hangra sem lehet panasz, az integrált speakereket egy kis mélynyomó egészíti ki. Ha ez nem lenne elég természetesen a szobai hifi-re is kiköthető.
A teljesítményre sem lehet panasz. Az IdeaCentre belsejében egy Core2 Duo proci ketyeg, memórája 4GB-ig bővíthető, a filmeket pedig egy 1TB-os winyó várja.
Áprilistól várható $999 (215 000,- Ft) körüli áron a tengerentúlon.