Kogan Agora – A második Google mobil

By  | 

Múlt héten felbukkant Ausztráliában és már online világszerte előrendelhető a második olyan mobil, mely a Google Android operációs rendszerét futtatja. A 2,5 collos érintőkijelzővel és QWERTY billentyűzettel érkező, 3G-s, GPS-s mobil, szolgáltató független Pro változata is csupán csak 399 ausztrál dollár (53 990,- Ft), míg az alapmodell már 299-ért (39 990,- Ft) elvihető. 

A Kogan széleskörű piackutatást tartott és kiemelt figyelmet fordított az abban megfogalmazódott visszajelzések és vásárlói igények megvalósítására, miközben az árcetlit is igyekezett a fájdalomküszöb alá szorítani.  A legfontosabb talán, hogy az Android mobil beszerzéshez nem kell egyik szolgáltatónak sem eladnunk a lelkünket 2-3 évre vagy az illegális unlockolás kockázatait vállalni, hiszen a Kogan Agora eleve szolgáltató-független kiszerelésben lesz kapható.
A telefonban egy 624 Mhz-es proci ciripel, 128 Mb RAM belső memóriával rendelkezik, 400 perc beszédiőt bír, a Wi-Fi kompatibilitás pedig már természetes. A 2 megapixeles kamera felbontása viszont nem olyan erős, de valahol kompromisszumot kellett hozni a barátságos árcetlihez. Méretei 108*64*14.8 mm, 130g.
De egy Android mobil esetében nem is feltétlenül a hardver az, ami érdekes, hanem az iPhone-t szorongató szolgáltatáspaletta. A Kogan-an egy kattintással elérhetőek a legnépszerűbb Google szolgáltatások, úgy mint a Gmail, Search, Calendar, Google Maps, gTalk vagy a YouTube.
A karácsonyfa alá sajnos már nem tudjuk berendelni, mivel a hivatalos megjelenés még január 29-ig várat magára.