Ionizátor autóba – a levegőt is tisztíccsa

By  | 

Nekem az ionizátoros légtisztító legalább annyira megfoghatatlan vudunak tűnt, mint a Ph érték, az intelligens mosópor, vagy a bifidus essensis.

Mivel az autómban erős kenguru szag uralkodott és annyira nem kedvelem vanília ízű visszapillantóra lógatható fenyőfákat, így beszereztem egy kifejezetten autóba való és szivargyújtóra kattintható levegő ionizátort.

A hivatalos ismertető szerint az autó-ionizátor a gépkocsi levegőjét negatív ionok előállítása által tisztítja. Az autózás alatt tartósan kellemes frissességet biztosít. 12V-os dugaszával illeszkedik a szivargyújtó csatlakozóhoz. Negatív töltésű ionjai semlegesítik a szagokat, füstöt, port, virágport, ázott kutya szagot és a többi pozitív töltésű iont. Vegyszerek ill. egyéb adalékok nélkül működik.

Mivel valószínűleg hiányoztam fizika/kémia órán amikor az ionokról volt szó, így csak empirikus tapasztalatokra tudok támaszkodni töltés téren. Tudom, hogy általános iskolában, amikor még kötelező volt a kék műszálas köpeny, akkor a műanyag lambérián feltöltődve az osztály eminens tanulója fülcimpájának érintésével felvillanyozó hatást lehetett elérni a menzasorban a többiek szórakoztatása képen. Most leginkább a szombati nagybevásárláskor Tesco kocsit tolva tapasztalok hasonlót.

De visszakanyarodva a büdösre és az első ránézésre szexuális segédeszközként is értelmezhető légtisztítóra: kipróbáltuk! Hatása felhúzott ablak mellett és legalább 30-45 perc vezetés után már tapasztalható. A levegőt tényleg tisztítja, legalábbis olyan a hatás és mintha érezni lehetne a negatív ionokat, mint hajszárítás után.

Az autó ionizátor 3542,- Ft-ért kapható.

Kapcsolódó materiál: Wellness monitor ionizátorral