Optimus Maximus

By  | 

Az orosz tervezők, kitalálók több, mint egy éve csepegtetnek ki kisebb-nagyobb infókat a sötét laboratórium mélyén készülő überbillentyűzetükről az Optimusról. Már többször ígérték, hogy pár héten belül kapható lesz, de persze a mai napig is csak 3D tervek keringenek.

 

Azon is csodálkozom, hogy egy nagyobb gyártó, mint a Logitech vagy még inkább a Microsoft nem csapott le az ötletre és nem hozták tömeggyártásba 2 hónap alatt. Valószínűleg sikeresen levédték, egyébként nem szivárogtatnának ki ennyi ötletet és fícsört a hivatalos Optimus blogon keresztül. Nemrég bevillantották a csinos és ugyancsak felhasználóbarátnak tűnő klaviatúra konfigurátor szoftvert, illetve pár tervet arról, hogyan lehet az előreprogramozott shortcutokat egyszerűen kezelni. Időközben pár új gomb is felkerült, így lett a 103 gombosból 114 gombos darab. Az előrendelési ár pedig a korábban sem olcsó $1200-ról $1490-re (295 000,- Ft) kúszott fel.

Bíztató jel, hogy az Optimus csapat idén fizikai valójában is megjelent a CeBIT-en egy masszív standdal, ami fölé egy óriás Optimus billenytűzat díszlet tornyosul.

Optimus stand a CeBIT-en: