Kávé mellett kristályt is terítenek az isztambuli Breaking Bad kávézóban

By  | 

Walter White (Bryan Cranston), a kémiatanár az 50. születésnapján tudja meg, hogy végső stádiumú tüdőrákban szenved és alig egy éve van hátra, ezért úgy dönt, hátralevő idejében a lehető legtöbb pénzt gyűjti össze családja számára. Erre azonban csak a törvény másik oldalán van lehetősége, ezért szövetkezik egykori, drogdíler diákjával és kristály (metamfetamin) gyártásába kezdenek. Walterrel ellentétben (aki közben Heisenberg becenéven szerez hírnevet az alvilágban) Jesse egy pancser, és már az első üzletkötésnél összehoz másfél hullát. Walter elindul a lejtőn, ahol nincs megállás.

A többszörös díjnyertes Breaking Bad (Totál szívás) a 2008-2013 között sugárzott 5 év és 62 epizód alatt rengeteg rajongót szerzett, de leginkább talán Deniz Kosant fertőzte meg a rossz útra tért kémiatanár sztorija. Hosszan előkészületek után Deniz a közelmúltban nyitotta meg a Breaking Bad kávézót Isztambulban “Walter’s Coffee Roastery” néven.

A kávézó minden elemében pontosan leköveti a sorozat meghatározó tartalmi és vizuális elemeit. Sőt, kristályt is árulnak! A baristák citromsárga vegyvédelmi overálban sürögnek-forognak a pult mögött. A show kedvéért, ha kell kék gumikesztyűt és gázmaszkot is húznak. A kávét mérőedényekben és lombikokban szolgálják fel, így pontosan lekövethetjük hány millilitert fogyasztottunk.

A falon a kávélap mellett természetesen ott figyel stílszerűen egy hatalmas periódusos rendszer is, de a Breaking Bad hangulat nem csak látványban, hanem az étlapon is visszaköszön, a kávézó ugyanis reggelit is kínál.

A legütősebb cucc a kínálatban mindenképpen a kék kristályos süti, a metamfetaminos muffin, igazán addiktív! Természetesen szó sincs hardcore drogról, kék színű cukros anyagot törnek szilánkosra és azzal díszítik a sütiket. Teljesen ártalmatlan, annál látványosabb a cucc.

Persze az amerikai palacsintára porcukorból kihintett Walter képmás is remekül mutat a gazdag reggeli menüben.

A Walter’s kávézó megálmodói előszőr Indiegogo-n próbálták meg összeszedni a 33.000 dollár indulótőkét, ami nem sikerült, de nem adták fel és összehozták saját erőből. Azt mondjuk nem tudni, hogy jogdíjat fizetnek-e.