Újjászületik a Commodore?

By  | 

Ki ne ismerné az 1982-ben bemutatott és minden idők legnagyobb példányszámban (30 millió!) eladott otthoni számítógépét, a kultikussá vált C-64-et? A Commodore az utóbbi években nem sokat hallatott magáról, de az idei IFA expón bemutatta a cég új Gravel termékcsaládjának első két példányát. A papírforma szerint nem új játékkonzolok kerültek napvilágra, hanem a cég az amúgy is pörgős hordozható médialejátszó piacot szeretné még jobban megbolygatni, illetve a nappalink szórakoztatóközpontján is hamarosan egy C= logó jelenhet meg.

A hordozható változat a Gravel In Pocket nevet kapta. A Gravel a legelterjedtebb zene, kép és videóformátumok megjelenítésére, visszajátszására alkalmas. 7 cm átmérőjű TFT kijelzővel, beépített WiFi-vel és 2GB flash memóriával rendelkezik, mely SD kártya segítségével tovább bővíthető. A 82-es designhoz cseppet sem hasonlító, modern vonalvezetésű, mindenhol lekerekített, matt fekete készülék mérete 84x73x17mm, aksija pedig 20 óra zene- vagy 4 óra videólejátszást bír.

A Gravel In Home pedig a nappaliba szánt szórakoztató központ, mely Video on Demand és Replay TV szolgáltatásokat kínál, illetve streamelt zenét is képes fogadni. A központi médiatárolóra a felhasználók 80GB fotót, zenét és videót pakolhatnak. A készülék összes szolgáltatása elérhető egy pofás, megjelenésében a hordozható verzióra hasonlító távirányítóról.

A két új termék piaci bevezetésével egy időben a CommodoreWorld online mediatár is megnyitja kapuit, ahonnét filmek, zenék, fotók, mobil tartalmak, streamelt rádió és TV adások válnak elérhetővé a Gravel tulajdonosok számára.

Az új termékek a Commodore ígéretei szerint még Karácsony előtt megjelennek. Az árakról egyelőre nem szivárogtattak ki információt.