Az új Aibo társalog és bloggol

By  | 

Éltre kelt a harmadik generációs robotkutya. Csinosabb, okosabb és drágább, mint az előző kiadás. Legnagyobb fejlődésen az Aibo kommunikációs képességei estek át. 1000 szavas szótára és a továbbfejlesztett Mind3 szoftver segítségével, mely nagyjából az agyát helyettesíti, bármilyen egyszerűbb beszélgetésbe be tud kapcsolódni. Ha hazaérkezünk proaktívan üdvözöl és érdeklődik, hogy hogyan telt a napunk és saját maga is beszámol. Ha gyermeteg hangja idegesítően hatna, akkor a hangszín neme és kora is beállítható.
A kutyus PC-nkhez mellékelt szoftverrel is vezérelhető, programozható. A naptár szinkronizációnak köszönhetően figyelmeztet a 15 perc múlva kezdődő találkozóra vagy születésnapokra. A beépített kamerájának köszönhetően képekkel illusztrált naplót is vezet, legfeljebb napi 30 bejegyzéssel, melyet a nap végén blog formájában publikál az Interneten. Nem csak publikál, de minden RSS kimenettel rendelkező blog vagy portál híreit át tudja futni.

Négy különböző személyiséggel lehet rendelni. Ezek egyike a "független gondolkodó" vagy hívjuk inkább csak okos tojásnak, aki felkapja a vizet, ha zsinórban háromszor megkérdezzük tőle, hogy hogy érzi magát.
Az előző modell már képes volt önmagát feltölteni, ha látóterében volt az adapter. Az új modell már rendelkezik minimális rövid távú memóriával és akár a másik szobában is megtalálja a dokkoló egységet.

Ami a külcsínt érinti nem sokat változott elődjéhez képest. Egyedüli érdekesség talán a limitált szériában kapható pezsgőszínű változat. Várható ára $1999 (400e Ft). Szoftver upgradet M2-ről M3-ra pedig mindössze $89-ból (18e Ft) megúszhatjuk. http://www.eu.aibo.com/