6TB SSD-vel fél mp alatt indul az Office

By  | 

A Samsung marketingesei most az egyszer szerencsére az IT guy-ra hallgattak, így születhetett meg az a remek videó, amely 24 db 256 GB-os RAID-be kötött (összesen 6TB) SSD elemi erejét demonstrálja.

Az így összepakolt rendszer nem kevesebb, mint 2GB (byte nem bit) adatot tud átpréselni másodpercenként. Ami sok mindenre elég. Például elég arra, hogy az összes Office komponenst (word, excel, powerpoint, acces stb.) elindítsuk kevesebb, mint fél másodperc (0,5 mp) alatt, vagy egyszerre elindtsuk mind az 53 a gépre feltelepített szoftvert csupán 18 mp alatt, vagy töredezettségmentesítsük a 6TB-os "winyót" úgy cirka 3 mp alatt.

De a kukából helyreállíthatunk 700 db összesen 5-6GB-nyi fájlt olyan gyorsan, hogy időnk sincs elindítain a stoppert, vagy átkopizhatunk egy filmet rövidebb idő alatt, mint ahogy a tokja földet érne, ha kidobnánk az első emeletről.

Szóval reszkess SATA3. Vagy mégsem? Itthon egyelőre legfeljebb 64GB-os SSD meghajtót tudunk beszerezni br. 125 000,- Ft körüli áron. A 256 GB-os igaz, hogy méretben a négyszerese, de árban ennél nagyobb szorzóra számítok, de maradjunk csak a br. 500 000,- Ft / 256 GB SSD becslésnél, így könnyi kiszámolni, hogy a bemutatott rendszer összerakásához legalább 12 millióra lesz szükségünk, de ez még csak a meghajtó. Ha rádobunk még egy m-et, abból már egész korrekt gépet pakolhatunk az SSD-k köré. HD videó a tovább után =>


40 hozzászólás