ScreenLight – LCD TV a fényszóróban

By  | 

Ismét egy teljesen haszontalan, viszont annál feltűnőbb auto-hifi kellék: a ScreenLight néven futó fényszóróba épített LCD TV. Természeetsen amerikából. A gyártó szerint szinte bármilyen típusú autó fényszórájába be tudják építeni a 3", 4", 5" vagy 7 collos kijelzőt, úgy hogy annak eredeti funkcionaitása sem szenved csorbát. Ez utóbbi nem teljesen világos. Tompított állásban TV egyébként meg világít? Szerintem nem. Az egyik lámpát úgy ahogy van kikapják és TV kerül a helyére.

Hogy mire jó? Erre a gyártó is csak egy vérszegény indokot tud felhozni sajtóközleményében: "Képzeld milyen tuti lehet a tengerparton összegyűlni a haverokkal és a fényszóban megjelenő PS2 vagy Xbox játékot tolni." Ez valóban hasznos funkció. Különösen hasznos, amikor autópályán szaggatsz és az előtted haladó a visszapillantó tükréből tudja nézni az aktuális sorozatot. Csak akkor szívja meg, ha feliratos film megy. Aztán nagyon hasznos még kisebb koccanások alkalmával, amikor egy amúgy önrészből fedezhető kár helyett minimum fél millás számla keletkezik, mivel a fényszóróba építehető TV-k darab ára $899-nél kezdődik. A website FAQ-jában lévő "Is it illegal?" kérdésre pedig az a kitérő válasz, hogy van egy gomb, amivel ki lehet kapcsolni.

Nem tudom ki szokta nézni MTV-n a Pimp my ride c. műsort, aminek az a lényege, hogy kisorsolnak valakit és a 20+ éves szétrohadt, lepukadt verdáját elviszik egy tuningműhelybe, ahol aztán a felismerhetetlenségik átalakítják, felturbózzák, lefújják, kibelezik és egy ház érétkének megfelelő szórakoztató elektronikai cuccal megtömik. Egy-két példát leszámítva full amerikai giccs cumókkal, mint a kék-neon megvilágított csomagtartóban lévő akvárium, ami a hátső ülés középső karfájának lehajtásával válik láthatóvá. Na ez a ScreenLight odavaló. www.screenlights.com