Rubik TouchCube – Kirakja magát

By  | 

Szegény Rubik kockáról már minden bőrt lehúztak. Csak azt hisszük. Itt a legújabb őrület az első elektronikus, érintőképernyős kocka. Mit tud, miben különbözik a klasszikus változattól?

Az érintőfelületek fixek, csak a színek változnak. Ehhez az ujjunkat kell csak végighúzni az egyik soron és a színek átrendezésével máris megtörténik a fordítás emulációja. A kockában egy gyorsulásmérő is található, így az mindig tudja, hogy melyik oldala van felül és csak az arra kifejtett nyomásra reagál, az oldalsó négyzetek nem mozdulnak el véletlenül ilyenkor.

Kezdő kockarakóknak hasznos funkció lehet az UNDO, azaz visszalépés funkció, amely nem csak az utolsó pár lépést jegyzi meg, hanem visszalépegethetünk a kezdetekig. Aztán mint egy Windowsban ott a Súgó, mely nevéből adódóan a megfelelő négyzet villogtatásával rávezet a következő lépésre. Ha teljesen elakadtunk, feladtuk és legszívesebben falhoz vágnánk, akkor pedig választhatjuk a teljes megoldást is, amellyel a kocka lassan, ingyen tanítva, animálva kirakja magát.

A TouchCube-ot a február második felében megrendezett new yorki játékexpón Toy Fair-en mutatta be a gyártó. Az üzletekbe ősszel érkezik felettébb borsos $149-os (32 990,- Ft) árcetlivel.

További Rubik cuccok: